Consult
5 maart 2018
Derde Mobiliteitsbarometer ACERTA: In Limburg kwart meer fietsen op weg naar het werk!
Derde Mobiliteitsbarometer ACERTA: In Limburg kwart meer fietsen op weg naar het werk!

Derde Mobiliteitsbarometer ACERTA: In Limburg kwart meer fietsen op weg naar het werk!

U zoekt nog een manier om als werkgever aantrekkelijker te worden? Bied uw werknemers mobiliteitsoplossingen aan! Oplossingén, in het meervoud dus, want elke situatie is uniek en hangt af van de persoon, de plaats, het moment – en ja, ook van het weer! Dé beste mobiliteitsoplossing bestaat niet. Eén ding is wel voor iedereen hetzelfde: we zijn de files beu. Zeker in Limburg deed dat het voorbije jaar bij heel wat werknemers een belletje rinkelen: daar fietsten in 2017 26,3 % meer werknemers naar het werk, zo blijkt uit de derde Mobiliteitsbarometer van ACERTA.

De fiets aan een opmars bezig

Als het even kan, springen we op de fiets, ja, ook naar het werk. Zeker nu de elektrische fiets meer is ingeburgerd. En al helemaal als het mooi weer is. In 2017 deed 18,9 % van de werknemers in Limburg het traject woon-werk regelmatig met de fiets. Dat is een stijging met maar liefst 26,3 % tegenover 2016. Onze dagelijkse contacten met CEO’s en HR-managers bevestigen trouwens die trend: meer en meer werknemers vragen een bedrijfsfiets. Wel, met een Benefit Motivation Plan kan u op die vraag ingaan en dat zelfs zonder hogere loonkost! Een interessante piste.

Het openbaar vervoer strandt op 6 %

Uw werknemers waren in 2017 nog altijd even weinig enthousiast over trein, tram, bus, metro als in 2016: onze ACERTA-barometer tekende voor Limburg voor 2017 ongeveer hetzelfde percentage op als bij de vorige editie: 6 %. Nuance: de realiteit valt wellicht positiever uit want onze barometer meet alleen de gegevens van de profit en de social profit, ambtenaren zitten daar niet in.

De auto blijft koning

De fiets heeft zijn opmars mede te danken aan de populaire combinatie auto-fiets. We moeten trouwens nog altijd spreken van Koning Auto, want die laatste blijft in Limburg bij 81,1 % van de werknemers de eerste keuze voor hun woon-werkverkeer. Zijn populariteit kreeg een klein, maar niet te ontkennen deukje van -0,6 %.

U kan het verschil maken

De auto mag dan voor woon-werk de nummer één mobiliteitsoplossing blijven, uw werknemers zijn daar niet meer altijd even onverdeeld gelukkig mee. Nu is dus een goed moment om samen ook eens alternatieve mobiliteitsoplossingen te bekijken. Want een gelukkige medewerker is veel waard.

Lees hier de resultaten van de volledige ACERTA-mobiliteitsbarometer 2017.

Meer weten?

Contacteer ons.