Consult
13 oktober 2017
Evalueren? Ja, maar continu en positief
Evalueren? Ja, maar continu en positief

Evalueren? Ja, maar continu en positief

Wij stellen in HR Square onze evaluatie-oplossing Me @MyBest© voor.

Daar zijn ze weer, de evaluatiemomenten. En net daarom wijdde het vakblad HR Square in zijn septembernummer een rubriek aan evaluaties, onder de titel: “Evalueren, wat doen we ermee? Stoppen, doorgaan of aanpassen?” Ook wij hebben daarover een duidelijke visie én een concrete oplossing: Me @MyBest©. Hoe klant JBC die oplossing uitwerkte, dat mochten wij aan de lezers van HR Square voorstellen.

De volledige bijdrage van Acerta aan het debat over wel of niet en hoe evalueren, zoals verschenen in de septembereditie van HR Square, leest u hier.

Me@MyBest in het kort: word de beste versie van uzelf

Vraag een ouder of een sportcoach hoe die een kind, respectievelijk een speler, zover krijgt dat die de beste versie van zichzelf wordt en u krijgt als antwoord al snel ‘positieve feedback’ en ‘onmiddellijke beloning’. De kracht van die combinaties werkte Acerta voor werkgevers uit in Me@MyBest©, een handig individueel evaluatie- en groeiprogramma voor werknemers.

Chris Wuytens, managing director Acerta Consult: “Via Me@MyBest© zoomen we in op de sterkste punten van de werknemer. We focussen op de toekomst en op talenten, eerder dan op verbeterpunten. En dat niet één keer per jaar maar continu. Want de drijfveren en talenten van de medewerker voortdurend aanspreken en juist inzetten, leidt tot meer werkplezier en engagement én tot betere resultaten. Dat is een essentiële stap naar duurzame inzetbaarheid.”

De slagzin van de Belgische retailer JBC is “mensen en gezinnen helpen om te stralen en zich mooi te voelen”. Cindy Gorissen, CHRO bij JBC: “Die ambitie hebben we met Me@MyBest© kunnen vertalen naar ons eigen personeelsbeleid.”

Hoe JBC Me@MyBest© implementeerde, leest u hier.

Heeft u ook genoeg van kosten- en tijdrovende evaluaties die daarna een jaar in de kast blijven liggen? Bent u ook toe aan een positieve evaluatietool? Heeft u ook interesse om Me@MyBest© op uw werknemers toe te passen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Meer weten?

Contacteer ons.