Consult
30 maart 2018
Flow in de job: 3 voordelen
Flow in de job: 3 voordelen

Flow in de job: 3 voordelen

Zo hard in iets opgaan dat het vanzelf gaat, dat de tijd vliegt. We kennen het verschijnsel allemaal. Maar wist u ook dat het een vast begrip is, ‘flow’ genoemd? Het werd in het leven geroepen door Dr. Mihaly Csikszentmihalyi, een professor van Hongaarse afkomst die gespecialiseerd is in positieve psychologie. Flow is een mentale toestand die een gevoel van geluk, voldoening en ontspanning met zich meebrengt. Voor de consultants van Acerta is ‘flow’ een rode draad in hun werk: het ligt namelijk heel dicht bij ‘talent management’ of ‘me @mybest’. Consultant Erna Sterckx legt uit waarom die flow zo interessant is – voor alle betrokkenen.

Voordeel 1. Werken wordt leuk

Werken in de flow betekent dat iemand een écht evenwicht heeft gevonden tussen een ‘goede uitdaging’ en het gevoel van ‘ik kan dit aan’. Het is nét niet te moeilijk, en nét moeilijk genoeg. “Werknemers die in flow geraken, zijn gelukkiger en doen hun werk moeiteloos,” vertelt Erna. “Je komt in een soort van positieve spiraal. En dan haal je ook veel voldoening uit je werk. Daarom moedigen wij mensen aan om hun flow-momenten in kaart te brengen. We gaan echt zoeken naar de elementen die ervoor zorgen dat iemand op zijn best kan zijn. We moedigen mensen aan om te gaan polsen bij collega’s, maar ook buiten het werk, bij vrienden, familie, in het verenigingsleven …” Als je in flow kan geraken, is werken gewoon leuk, en zit je lekker in je vel. De resultaten volgen vanzelf.”

Voordeel 2. Het is goed voor de omzet!

“Een organisatie wil winst maken, dat spreekt voor zich”, zegt Erna. “En dan kan je natuurlijk gaan inzetten op marketing en heel veel acties op touw zetten voor je klanten. Maar wij zeggen: zet vooral in op je medewerkers! Zorg ervoor dat ze méér dan tevreden zijn: zorg ervoor dat ze bevlogen zijn en goed in hun vel zitten. Want dan brengen ze hun engagement en flow over op de klanten. Die zijn dan op hun buurt loyaler, en dat heeft weer een effect op de omzet. Zeker weten! Het is trouwens wetenschappelijk onderbouwd.”  Vrij vertaald betekent het dus: een portie flow geeft niet alleen de medewerkers vleugels, maar ook de klanten!

Voordeel 3. Een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt 4.0

Vreemd genoeg weten mensen vaak niet wat hun sterktes zijn. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het nochtans een goed idee om deze sterktes in kaart te brengen. Voor werknemers én werkgevers. Want misschien fladderen de witte raven waar u al lang naar zoekt, gewoon rond in uw bedrijf. “Precies daarom moedigen we mensen aan om het heft in eigen handen te nemen,” vertelt Erna. “Als ze hun sterktes hebben gevonden, moeten ze hun leidinggevenden aan de mouw gaan trekken en vragen of ze vaker op hun sterkte ingezet kunnen worden. Een gelukkige werknemer telt voor twee, waarom zouden ze weigeren? Werkgevers van hun kant kunnen ook een steentje bijdragen door op zoek te gaan naar ‘slapende’ talenten. Een voorbeeld is de 80/20-regel. Voor 80% doe je je werk, voor 20% krijg je de kans om iets nieuws te ontdekken. En zo kan u als werkgever ontdekken welke bijzondere talenten er in uw bedrijf te vinden zijn. Geweldig toch?”

 

Tekst: Erna Sterckx - managing consultant Acerta Consult

Meer weten?

Contacteer ons.