Consult
7 juni 2017
Haal het maximum uit uw selectie-interviews
Haal het maximum uit uw selectie-interviews

Haal het maximum uit uw selectie-interviews

Zomer. Dat betekent ook een nieuwe lading afgestudeerden die hun eerste job zoeken. Een goede tijd voor uw organisatie om de juiste talenten te zoeken... en te vinden. Het selectiemiddel bij uitstek is en blijft het interview. Drie tips om er het maximum uit te halen.

1. Check netwerksites voor een eerste beeld

Netwerksites zoals LinkedIn en Facebook maken het u makkelijk om uw kandidaat al wat te leren kennen voor het selectie-interview. Via LinkedIn kunt u makkelijk het CV checken. Ook de groepen waarbij de kandidaat is aangesloten geven een indicatie van zijn/haar professionele interesses. Facebook biedt een mooi overzicht van privé-interesses.

2. Neem uw beslissing niet op basis van een eerste indruk

Klinkt evident. Maar toch. Binnen de 10 seconden maakt uw brein een analyse van de persoon die voor u staat. Voor een groot deel gebeurt dit onbewust. Eens dit beeld is gevormd is, wordt de rest van de informatie geïnterpreteerd in functie van die eerste indruk. Combineer daarom altijd die intuïtieve informatie met objectieve criteria die u vooraf hebt vastgelegd.

3. Luister actief

Actief luisteren gaat over meer dan alleen uw oren gebruiken. U maakt via kleine gebaren duidelijk dat u luistert en u gaat na of u de informatie goed begrepen hebt door ze samen te vatten. Op die manier kunt u het verloop van het gesprek regelen én u onthoudt ook beter wat er gezegd werd. Zeker als u uw eigen samenvatting ook kort en krachtig noteert.

Meer weten? Bekijk onze opleiding: Het selectie-interview

Meer weten?

Contacteer ons.