Consult
6 december 2017
Hoe medewerkers lang en gelukkig laten werken?
Hoe medewerkers lang en gelukkig laten werken?

Hoe medewerkers lang en gelukkig laten werken?

Positief actief tot na 65

81,26 jaar* was in 2016 in België de gemiddelde levensverwachting bij de geboorte. In 2000 was dat nog 77,79 jaar. Dat is goed nieuws, we leven langer. ‘We zullen met zijn allen langer moeten werken’, ook dat is het gevolg van langer leven. Maar door de formulering wordt werken wel gedegradeerd tot alleen maar moeten en zo is het niet. Of zo zou het niet hoeven zijn. Niet als werkgevers én werknemers de loopbaan werkbaar en liefst zelfs ‘werkgraag’ maken van begin tot einde.

De nog onderschatte charmes van de 50-plusser

Voor het eerst zijn er meer 50’ers dan 30’ers actief op de arbeidsmarkt, het is ook maar logisch dat het aandeel 50’ers stijgt wanneer de pensioenleeftijd opschuift. Bijzonder positief is wel dat die 50’ers en 50-plussers erg worden gewaardeerd. Een rondvraag van Acerta bij CEO’s leert dat zij van hun werkgever een hoge score krijgen op betrokkenheid, respect en kwaliteit van werk. En toch realiseren werkgevers zich nog niet genoeg hoeveel ze bij hun 50-plussers te winnen hebben. Dat blijkt uit de investering die werkgevers doen om die mensen te houden, of eerder, het gebrek aan investering zoals blijkt uit de terughoudendheid van werkgevers om ook hen systematisch opleiding aan te bieden. De algemene houding, zeker naar ervaren en trouwe medewerkers, is nog te veel: ze zijn goed bezig. Wat ook een realiteit is, is dat werkgevers bij de invulling van een vacature te weinig in de vijver van 55-plussers vissen. En dat ondanks hun eigen positieve evaluatie van die doelgroep.

Aandeel leeftijdscategorieën bij instroom

Bron: Survey Panel Acerta

Geen enkele relatie blijft vanzelf duren

Mensen die voor een langer traject met elkaar verbonden zijn stellen gezamenlijke doelen, ze verdelen de taken, ze communiceren over de vorderingen, ze zorgen ervoor dat elk zijn deel kan doen en liefst ook graag doet. En dan is het ideale scenario dat elk elke dag het beste van zichzelf geeft. Het vooruitzicht van een langere loopbaan, maakt een goede verstandhouding, open communicatie en continue feedback nóg belangrijker. Om dat te realiseren kunnen ondernemingen rekenen op steun van bijvoorbeeld hun hr-partner. Zo werkte Acerta een ondersteunende tool uit die de passende naam van Me@MyBest© kreeg.

De maakbare medewerker

Wil u meer weten over langer werken of over een van de andere uitdagingen van arbeidsmarkt 4.0? Etion en Acerta analyseerden de hele arbeidsmarktproblematiek met frisse blik. Onze bevindingen verwoordden we samen in een inspirerende nota. Lees hier het volledige document “De maakbare medewerker”.   

 

*Bron: http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/bevolking/sterfte_leven/tafels/

 

Meer weten?

Contacteer ons.