Consult
16 mei 2017
HR Square seminarie: evalueren – stoppen, doorgaan of aanpassen?
HR Square seminarie: evalueren – stoppen, doorgaan of aanpassen?

HR Square seminarie: evalueren – stoppen, doorgaan of aanpassen?

Zijn evaluaties ‘engagement killers’? Zeggen zij meer over de persoon die ze opmaakt dan over de geëvalueerde? Wat doet evalueren en geëvalueerd worden met een mens? Zijn er alternatieven? HR Square en Acerta zoeken samen met u naar antwoorden tijdens een dag-seminarie op 30 mei.

Over het ‘evalueren’ is de jongste jaren veel inkt en spraakwater gevloeid. Academici uit binnen- en buitenland bekritiseren vaak de klassieke evaluatiepraktijken. Het hele concept van performance management op basis van evaluaties staat op de schop. Enkele bekende bedrijven zijn er zelfs mee gestopt.

Zo zou de jaarlijkse evaluatie een puur bureaucratische oefening zijn die door iedereen – zowel evaluator als geëvalueerde – gevreesd wordt. De werknemer wordt geconfronteerd met een verplichte rangschikking of gereduceerd tot een simpel cijfer. De leidinggevende ziet zich met tegenzin gedwongen de oefening te maken om intern zowel de kool als de geit te sparen.

Prof. Dr. Lou Van Beirendonck (Founder-Director Quintessence & dONUS, Hoofddocent HRM Antwerp management School) schetst de recente evoluties in wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk. Vervolgens delen diverse bedrijven met u hun ervaringen, inzichten en aanpak in workshopvorm.

Zo geeft Cindy Gorissen (HR Director bij JBC) meer uitleg over de nieuwe, frisse aanpak rond personeelsevaluaties. Acerta Consult en JBC rolden samen Me@MyBest©@JBC uit.

Programma

 • 10.30- Ontvangst
 • 11.00- Prof. Dr. Lou Van Beirendonck (Founder-Director Quintessence & dONUS, Hoofddocent HRM Antwerp management School). Op welke manier is evalueren zinvol? Recente ervaringen uit wetenschappelijk onderzoek en uit de praktijk.
 • 12.00- Lunch
 • 13.00- Bedrijfscases in workshopvorm
  * Benny Lombart (Polyvision, Steelcase) legt uit hoe in zijn onderneming een mindshift
  plaatsvond en hoe het systeem van jaarlijkse doelstellingen en formele evaluatie werd vervangen door een continu systeem van check-ins met focus op de ontwikkeling van de medewerker en zijn handelen in lijn met de bedrijfswaarden.
  *  Cindy Gorissen (JBC) stelt zich de vraag hoe je talenten kan stimuleren via positieve continue feedback? Case study: Acerta en JBC rolden samen Me@MyBest©@JBC uit. Na een korte inleiding over de methodiek door Chris Wuytens, director Acerta Consult, getuigt Cindy Gorissen, CHRO van JBC over deze nieuwe, frisse aanpak van personeelsevaluaties bij JBC.
  * Jan Dillis (Devoteam) ziet een klassiek evaluatiesysteem als een perfect middel om contact te houden met de individuele werknemer, met name deze in specifieke werkvormen zoals extern werkenden en thuiswerkers.
 • 14.15- Pauze
 • 14.30- Bedrijfscases in workshopvorm (herhaling).
 • 15.45- Debat met de sprekers
 • 16.30- Einde en drink

Deelnamevoorwaarden

 • Dit seminarie staat uitsluitend open voor interne verantwoordelijken HR.
 • De deelnameprijs is 250 € (+ 21% btw) voor leden van HR Square en 500 € (+ 21% btw) voor niet-leden.
 • Indien drie leden van uw organisatie betalend deelnemen, komt een vierde gratis.
 • Annuleren kan niet, vervanging is altijd mogelijk.

Geïnteresseerd?

Schrijf u in via deze website of stuur een e-mail met uw volledige contact- en facturatiegegevens (inclusief een eventuele bestelbon of bestelnummer) naar nathalie.dierickx@hrsquare.be.

Meer weten?

Contacteer ons.