Consult
26 maart 2018
Leidinggeven, een vaardigheid die u kan leren! 3 voordelen
Leidinggeven, een vaardigheid die u kan leren! 3 voordelen

Leidinggeven, een vaardigheid die u kan leren! 3 voordelen

Het is eigenlijk vreemd: we worden jaren opgeleid om onze specifieke expertise te leren, maar ‘leren leidinggeven’, daar doen we vaak niet aan. En dat is jammer! Want zonder voorbereiding wil het wel eens foutlopen. Collega’s die vroeger op hetzelfde niveau stonden, weten niet hoe ze zich moeten gedragen; aan de koffiemachine vallen er ongemakkelijke stiltes. Consultant Valerie Vijverman van Acerta legt uit waarom u zich maar beter voorbereidt op uw nieuwe functie.

1. U weet waar u zich aan kan verwachten

Het klinkt bijzonder leuk: eindelijk krijgt u de promotie waar u al zo lang op zat te wachten. Maar in de praktijk loopt het wel eens anders, omdat mensen die jarenlang uw (beste) collega zijn geweest zich plotseling anders gaan gedragen. En dat is maar één van de hinderpalen. Vandaar dat Acerta Consult verschillende opleidingen aanreikt, zowel op maat als in open aanbod, al dan niet gecombineerd met individuele coaching of intervisie. Want een goede voorbereiding is het halve werk. “U krijgt enkele theoretische kaders rond leidinggeven, gecombineerd met praktijkgerichte oefeningen en simulaties,” zegt Valerie. “Hierdoor hebben onze deelnemers echt het gevoel dat ze de theorie kunnen toepassen in de praktijk. En zo wordt hun nieuwe ervaring ook een leuke ervaring, zowel voor hen als voor hun vroegere collega’s!”

2. Gedeelde smart is halve smart

Tijdens een opleiding over leidinggeven komt u in aanraking met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. “Veel mensen ervaren het als een echte opluchting,” vertelt Valerie. “Ze beseffen opeens dat ze er niet alleen voor staan. Het is sowieso verrijkend om cases of zaken waar je zelf mee worstelt te kunnen delen met peers. Een bijkomend voordeel tijdens in-company trainingen – vooral een zaak van grote bedrijven – is dat je een soort van ‘nieuw’ netwerk creëert: je komt de nieuwe leidinggevenden tegen, die je nieuwe collega’s en klankbord gaan worden. Dat is ook wel een sterke troef.”

3. U bent klaar voor morgen

Vroeger zaten leidinggevenden veel meer in een ivoren toren. Dat is gelukkig niet langer het geval. Medewerkers verwachten sneller feedback en leidinggeven wordt veel meer een vorm van tweerichtingsverkeer . “En daar moet je stevig voor in je schoenen staan,” legt Valerie uit. “De rol van de leidinggevende blijft erg belangrijk, maar is sterk veranderd. Bedrijven staan hier vaak niet genoeg bij stil. Want het blijft een feit: je krijgt het team dat je verdient. Jouw rol als leidinggevende is cruciaal. Door een combinatie van theorie en individuele coaching leer je jezelf beter kennen en kan je je managementvaardigheden aanscherpen. En daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij.”

Meer weten?

Contacteer ons.