Consult
8 november 2017
Loopbaansparen: 3 op 4 CEO’s zijn voor
Loopbaansparen: 3 op 4 CEO’s zijn voor

Loopbaansparen: 3 op 4 CEO’s zijn voor

Loopbaansparen, het concept waarbij werknemers vakantie, overuren of krediet van glijdende uren kunnen opzij zetten tot wanneer het hen beter uitkomt om die op te nemen, is een van de hete hangijzers van de wet Werkbaar en Wendbaar Werk. Vanaf 1 februari 2018 wordt het een reële optie. Dan zullen werkgevers en werknemers werken en niet werken flexibeler kunnen organiseren.

Nog geen akkoord bereikt

Wij polsten bij 469 CEO’s en directieleden hoe ze tegenover loopbaansparen staan en stelden vast dat 3 op 4 voor het idee gewonnen zijn. Daarnaast blijkt uit onze werknemersbevraging dat ook 70 % van de werknemers vragende partij is. Maar de partijen zijn het niet altijd eens over hoe die flexibiliteit dan wel moet worden ingevuld.

Debat breder voeren

Bij loopbaansparen gaat het over tijd, over het hergroeperen van gewerkte en vrije tijd. Maar CEO’s zien het wel zitten om het debat breder te voeren. Bijna de helft zette ‘Loon in cash omruilen voor extra vakantiedagen’ op één als optie voor werknemers om hun loonpakket zelf samen te stellen. Als werkgever en werknemers op ondernemingsniveau vrij kunnen overeenkomen, mogen we ons verwachten aan interessante en creatieve invullingen waarin beide partijen zich terugvinden. Hierbij is het belangrijk om voldoende soepelheid te voorzien die tot geïndividualiseerde antwoorden op behoeften kunnen leiden.

Meer weten?

Contacteer ons.