Consult
7 juli 2017
Nieuwe generaties op de werkvloer
Nieuwe generaties op de werkvloer

Nieuwe generaties op de werkvloer

De zomer is begonnen en gaat gepaard met een nieuwe lichting afgestudeerden. Hoe integreert u deze frisse medewerkers? Wat hebben ze nog te leren? En wat kan u van hen leren?

Medewerkers die net afgestudeerd zijn brengen nieuwe ideeën en kennis mee. Zij geven uw bedrijfscultuur een nieuw likje verf. Kortom, deze jonge werknemers betekenen een nieuwe wind voor uw organisatie.

Frisse kijk op uw onderneming

De input van pas afgestudeerden is van onschatbare waarde. Omdat ze nog niet vertrouwd zijn met uw bedrijfsprocessen, werkwijzen en cultuur, bekijken ze die met een open blik. Ze zijn letterlijk in staat een andere kijk te bieden op vraagstukken waar u als onderneming mee worstelt. Deze jonge werknemers zijn namelijk niet gehinderd door voorkennis, interne politiek, vastgeroeste waarden of processen. Houd daarom regelmatig feedbackgesprekken. En niet alleen over hun functioneren, maar ook over het functioneren van uw onderneming.

Nieuwe taak voor ervaren seniors

Vanzelfsprekend moeten deze nieuwelingen nog veel kennis verwerven. Een goede gelegenheid om uw meer ervaren werknemers in het zonnetje zetten. Die spelen een cruciale rol in de opleiding, begeleiding en ondersteuning van dit jonge geweld. Zij staan op de werkvloer naast de nieuwe medewerkers en kunnen hen on the job coachen, bijsturen en aanmoedigen. Een aangenaam nevenverschijnsel: de band tussen collega's over de generaties heen wordt zo sneller en gemakkelijker gesmeed.

Leerstof

De verschillende generaties op de werkvloer hebben andere behoeften op het vlak van work-life balans, verloning, vakantiedagen... De wet Wendbaar en Werkbaar Werk geeft u een aantal mogelijkheden om hierop in te spelen. Leer er meer over in onze praktische workshop van een halve dag.

 

Beginnen er binnenkort nieuwe medewerkers op uw personeelsdienst? Dan zijn die zeker een stap vooruit met deze opleidingen:

Maar ook ervaren personeelsmedewerkers hebben nog af en toe een update nodig. Voor hen organiseren we de maandelijkse sociaal-juridische updates. Boeiende actuasessies van 2 uur. Hierna zijn ze weer helemaal mee met de nieuwste wetswijzigingen en gewapend met praktische tips om uw onderneming in regel te houden.

Meer weten?

Contacteer ons.