Consult
3 oktober 2017
Spoorstaking: wat zijn de gevolgen voor u en uw medewerkers?
Spoorstaking: wat zijn de gevolgen voor u en uw medewerkers?

Spoorstaking: wat zijn de gevolgen voor u en uw medewerkers?

U las het waarschijnlijk al in de media dat de vakbond op 10 oktober wil protesteren tegen het regeringsbeleid.

Dit zal resulteren in een staking bij het spoor en de openbare diensten. Er zullen die dag dus geen treinen en bussen rijden. Wat betekent dit voor u en uw werknemer?  

Recht op loon?

Een werknemer die hinder ondervindt en niet of niet tijdig op het werk geraakt, heeft wel recht op gewaarborgd dagloon. Hiervoor moet hij evenwel kunnen aantonen dat de vertraging te wijten is aan een onvoorziene gebeurtenis op weg naar het werk die zich buiten zijn wil heeft voorgedaan. Hij moet bovendien redelijke inspanningen geleverd hebben om de onderneming te bereiken.

Deze staking op 10 oktober is ruim op voorhand aangekondigd en in de media uitgebreid besproken. In dit geval zal de reden van vertraging of de eventuele afwezigheid dus niet onverwacht zijn. Uw werknemer heeft de mogelijkheid om maatregelen te nemen zodat hij tijdig op zijn werk geraakt door bijvoorbeeld vroeger te vertrekken naar het werk, carpooling, enz. Als uw werknemer toch niet of te laat op het werk aankomt, zal hij geen recht hebben op gewaarborgd dagloon.

Vindt uw werknemer geen oplossing om toch tijdig op het werk te geraken? Dan kan hij een dag vakantie aanvragen of hij kan vragen om die dag thuis te werken en dus gebruik te maken van de mogelijkheid van occasioneel telewerk. Deze mogelijkheden moeten natuurlijk steeds door u goedgekeurd worden. 

Stakingspiketten

Indien uw werknemer onderweg naar het werk stuit op een stakingspiket en daardoor het werk niet kan bereiken, dan is hetzelfde principe van toepassing als hierboven. Was de staking aangekondigd en heeft hij niet de nodige voorzorgen genomen, dan zal hij geen recht hebben op gewaarborgd dagloon. Was de staking evenwel onverwacht en heeft de werknemer al het nodige gedaan om tijdig op het werk te komen, maar is hij daarin toch niet geslaagd, dan heeft hij wel recht op gewaarborgd dagloon.

Meer weten over gewaarborgd loon? Neem zeker een kijkje in de sociale gids, afdeling 10,  van Trefzeker.

Meer weten?

Contacteer ons.