Consult
29 mei 2018
Wat betekent HR-outsourcing nu concreet en waarom kiezen werkgevers voor Business Process Outsourcing (BPO)?
Wat betekent HR-outsourcing nu concreet en waarom kiezen werkgevers voor Business Process Outsourcing (BPO)?

Wat betekent HR-outsourcing nu concreet en waarom kiezen werkgevers voor Business Process Outsourcing (BPO)?

In volle financiële crisis werd in 2008 de nieuwe business unit van Acerta opgestart, namelijk Business Process Outsourcing ( BPO) als uitbreiding op het aanbod van Acerta Sociaal Secretariaat. Een gedurfde stap gebaseerd op de behoefte van werkgevers om meer tijd te creëren voor hun kerntaken en minder tijd te verliezen aan complexe administratie. Niels Van Hellemont, teamleader Acerta BPO, licht toe wat HR-outsourcing nu precies is en waarom werkgevers hiervoor kiezen.    

 

Acerta Business Process Outsourcing viert intussen haar 10-jarig bestaan. Waar Acerta BPO in 2008 startte met het overnemen van de loonberekening van werkgevers, is het team van HR-experts vandaag in staat om naast die maandelijkse loonberekening ook de personeelsadministratie geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dit geldt voor alle types van werkgevers en voor zowel nationale als internationale bedrijven in België.     
“Concreet kan dit gaan over alle administratie betreffende indiensttreding t.e.m. uitdiensttreding, educatief verlof, economische werkloosheid & tijdskrediet maar ook contacten met verzekeringsmaatschappijen en andere derde partijen nemen we voor onze rekening. Acerta BPO differentieert zich vooral in het feit dat werknemers ook rechtstreeks bij ons terecht kunnen met al hun vragen rond personeelsadministratie.”

Acerta BPO groeide jaar na jaar uit tot een geoliede machine die intussen jaarlijks moeiteloos de ISAE3000-certificering binnenhaalt voor al haar processen. Niels Van Hellemont licht toe op basis van Acerta data waarom werkgevers er voor kiezen om de controle over hun HR-administratie geheel of gedeeltelijk over te dragen en hoe belangrijk zij dit vinden.

Tijdsbesparing (38%): door complexe en tijdrovende HR-administratie uit te besteden, krijgen de werkgever en zijn werknemers de nodige tijd om zich te concentreren op taken die bijdragen tot de groei van de onderneming. Ook werknemers kunnen zich tot Acerta BPO richten met al hun vragen.

Complexe wetgeving (36%): we hoeven er geen doekjes om te winden, de wetgeving en alle bijhorende administratie worden er niet gemakkelijker op. Het is bijgevolg een uitdaging voor werkgevers om zelf de nodige en vaak dure expertise in huis te halen. Kortom, tijd en geld die in groei kunnen geïnvesteerd worden.

Continuïteit (25%): het uitbesteden van HR-processen garandeert werkgevers ook de continuïteit ervan. Eigen medewerkers nemen namelijk vakantie of kunnen (langdurig) ziek worden.

Schaarste op de arbeidsmarkt (35%): zelf de juiste HR-expertise aantrekken én behouden, is niet gemakkelijk. Werkgevers moeten steeds meer tijd en geld investeren om de juiste profielen aan te werven. Door HR-processen te outsourcen wordt dit vermeden.

Kostenefficiënt (54%): een duidelijke prijszetting en dienstverlening in combinatie met kennis en expertise laat toe om snel en efficiënt werk af te leveren. Hierdoor verminderen de kosten die werkgevers anders aan de eigen personeelsdienst spenderen drastisch.

Proactief partnership (32%): Acerta BPO treedt op vaste tijdstippen in dialoog met de werkgever. Zo kunnen we de dienstverlening aanpassen aan evoluerende verwachtingen of uitdagingen. Zo bespreken we onder andere de huidige samenwerking, optimalisatiemogelijkheden, en nieuwe of bestaande diensten en systemen die werkgevers kunnen helpen met het beheer van hun personeel.

Figuur 1:Redenen om te outsourcen; Bron: Acerta klanten

Kortom, er zijn een hele resem voordelen die het voor een bedrijf interessant maken om de HR-administratie geheel of gedeeltelijk over te dragen. Op deze manier zorgt u niet alleen voor zekerheid en expertise binnen uw HR-beleid, maar wordt er ook broodnodige tijd vrijgemaakt voor andere taken die bijdragen aan de groei van uw onderneming.

Geprikkeld door dit verhaal en wilt u meer weten over HR-outsourcing en wat Acerta voor u kan betekenen? Neem dan zeker contact op met onze experten om samen met u de opties te bekijken.

Meer weten?

Contacteer ons.