Consult
8 november 2016

Wat levert loopbaanadvies u als werkgever op?

Organisaties zijn steeds meer in beweging, waardoor mobiliteit en flexibiliteit van medewerkers belangrijker worden. Een levenslange carrière bij hetzelfde bedrijf of in dezelfde job is dan ook niet meer van deze tijd. Loopbaanadvies kan soelaas bieden bij een professionele heroriëntatie maar levert ook voordelen op voor de werkgever. Tom Vlieghe, director bij Acerta consult, legt uit waarom loopbaanbegeleiding een win-win is.

Samen met de werknemer zoekt de loopbaancoach een antwoord op drie eenvoudige doch essentiële vragen: wat kan ik? Wat wil ik? Wie ben ik?
Wanneer u inzicht creëert in de loopbaanverwachtingen en het talent van uw werknemers, kan u hun loopbaanwensen koppelen aan de mogelijkheden en noden binnen uw organisatie.

De loopbaancoach en de medewerker stellen samen een persoonlijk ontwikkelingsplan op: wat is er nodig om het vastgestelde doel te bereiken? Hoe gaat u daarvoor te werk?
Hierdoor ontdekken uw werknemers welke opleidingen ze nodig hebben en kan u deze afstemmen met de bedrijfsdoelstellingen.

Loopbaanadvies verhoogt de werknemerstevredenheid. Medewerkers voelen zich gesteund in hun ontwikkeling, waardoor ook hun motivatie en band met het bedrijf groter wordt. Bovendien vormen zij zich een beter beeld van hun verwachtingen van de werksituatie en komen zij tot een actieplan om onbevredigende werksituaties te verbeteren. 

Meer weten?

Contacteer ons.