Consult
2 februari 2018
Wat is de werkelijke daling van de loonkost voor werkgevers?
Wat is de werkelijke daling van de loonkost voor werkgevers?

Wat is de werkelijke daling van de loonkost voor werkgevers?

Tussen 1% en 2% lagere basisbijdragen voor de sociale zekerheid in plaats van 5%

Sinds 1 januari 2018 zouden werkgevers 5% minder basisbijdragen voor de sociale zekerheid betalen. Wij berekenden de werkelijke impact van de tweede fase van de taxshift op de werkgeverskosten en stelden vast dat de daling in realiteit schommelt tussen 1 en 2%. Hoe komt dit?

 

Voornamelijk werkgevers met laagverloonde werknemers

De taxshift geldt namelijk niet op dezelfde manier voor alle werkgevers. De basisbijdragen voor profit-werkgevers en sommige non-profit organisaties dalen inderdaad met 5% vanaf januari 2018. Maar dit betekent niet dat de effectieve loonkost ook met dit percentage daalt. De werkgeversbijdragen zijn procentueel het laagst voor werkgevers die werknemers met een laag loon tewerkstellen. Voornamelijk werkgevers die werknemers met een laag loon tewerkstellen, profiteren dus van de taxshift met lagere bijdragen.

Daling tussen 1 en 2%

Hieronder vier voorbeelden van de basisbijdragen, verminderd met de structurele bijdragenvermindering van een werknemer eind 2017 met deze van begin 2018. Uit deze voorbeelden blijkt dat de Belgische politiek kiest om de tewerkstelling van werknemers met een laag loon aan te moedigen door voor hen te voorzien in lagere RSZ-bijdragen dan voor een werknemer met een hoger loon.

Wil u nagaan of u uw medewerkers marktconform verloont? Ontdek onze loonbenchmarktool!

Meer weten?

Contacteer ons.