Consult

Acerta helpt Cepa: de juiste medewerkers op de juiste plaats met de TMA-methodiek

Acerta helpt Cepa: de juiste medewerkers op de juiste plaats met de TMA-methodiek
Acerta helpt Cepa: de juiste medewerkers op de juiste plaats met de TMA-methodiek
Dankzij de TMA-methodiek die Acerta hanteert, krijgen we een efficiënt beeld van de competenties én het ontwikkelingspotentieel van de kandidaat.
Lotte Peeters,directieadviseur Cepa

Al sinds 1929 is Cepa het centrale service- en kenniscentrum dat in naam van de werkgevers de havenarbeid in Antwerpen organiseert.

Door het streven naar een optimaal rendement van het menselijk kapitaal wil Cepa de productiviteit, efficiëntie en sociale rust in de Antwerpse haven bevorderen. De rekrutering van de juiste medewerkers op de juiste plaats vormt hierbij een belangrijk element.

Cepa deed beroep op Karolien Vercauteren, Consultant bij Acerta, om een assessment te ontwikkelen voor de functie van foreman. De foreman leidt de ploeg en speelt dan ook een sleutelrol bij het streven naar een hogere veiligheid, kwaliteit en productiviteit. Inge definieerde 13 competenties waaraan een foreman moet voldoen. Op basis van feedback van Cepa en haar leden werden hieruit 7 kerncompetenties geselecteerd. De testaanpak werd vervolgens gevalideerd en verfijnd door het assessment af te nemen bij bestaande, goed presterende foremannen.

Een essentieel onderdeel van het assessment is de TMA-methodiek. Met deze TMA-methodiek, waarvoor Acerta sinds 2014 de exclusieve licentie voor België heeft, kan Karolien niet enkel nagaan of kandidaten beantwoorden aan de vereiste competenties, maar ook of ze beschikken over het talent om in de toekomst te groeien in de richting van een functie als foreman. Lotte Peeters, directieadviseur bij Cepa, getuigt: “Dankzij de TMA-methodiek krijgen we een efficiënt beeld van de competenties én het ontwikkelingspotentieel van de kandidaat. Een belangrijke meerwaarde om te bepalen in welke extra ondersteuning we moeten investeren om onze medewerkers maximaal te begeleiden in hun nieuwe taak. Onze leden zijn dan ook meteen mee op de kar gesprongen. Na één jaar werden reeds een 80-tal medewerkers bij verschillende toonaangevende havenbedrijven aan het assessment onderworpen.”

Meer weten?

Contacteer ons.