Consult

CM Midden Vlaanderen werft talent aan via Acerta Consult op basis van de TMA methode

CM Midden Vlaanderen werft talent aan via Acerta Consult op basis van de TMA methode
CM Midden Vlaanderen werft talent aan via Acerta Consult op basis van de TMA methode
De selectiegesprekken gebeuren meer kandidaatsgericht en sluiten daarom aan bij wat wij willen uitdragen, namelijk een werkplek die een menselijke sfeer combineert met een resultaatgerichte dynamiek. Bovendien laat de TMA analyse ons toe om de kandidaten meteen feedback te geven, zij krijgen hun eigen TMA rapport dan ook altijd mee naar huis.
Ellen Capiau,hr-business partner

De Christelijke Mutualiteit (CM) is het grootste ziekenfonds in België. Haar medewerkers helpen niet minder dan 4,5 miljoen mensen om gezond en gelukkig te leven.

De Christelijke Mutualiteit (CM) is het grootste ziekenfonds in België. Haar medewerkers helpen niet minder dan 4,5 miljoen mensen om gezond en gelukkig te leven. CM-collega’s doen immers niet zomaar hun job, zij willen elke dag het verschil maken voor hun leden. Samen met Nele De Ridder, senior consultant Talent Mobility bij Acerta, gaat CM Midden Vlaanderen (Aalst, Eeklo, Gent, Deinze en Oudenaarde) reeds sinds 2012 op zoek naar gedreven professionals met een warm hart voor de samenleving. Door deze jarenlange samenwerking kent Nele de noden van de organisatie en weet zij perfect welke profielen CM Midden Vlaanderen wenst te rekruteren. Zij gaat dan ook steeds op zoek naar de beste methodes en stelde daarom de Talent Motivatie Analyse voor ter optimalisatie van het aanwervingsproces bij CM Midden Vlaanderen.

Talent ontwikkeling

CM Midden Vlaanderen werft namelijk veel jonge profielen aan voor administratieve en klantgerichte functies zoals educatief medewerkers, consulenten of maatschappelijk werkers. Deze starters missen vaak ervaring, maar beschikken wel over het nodige potentieel. Dankzij de TMA methode worden de drijfveren en talenten van de kandidaten in kaart gebracht en wordt er een brug geslagen naar hun competenties. Zo ontdekt men welke competenties vanuit welke talenten meer of minder zinvol zijn om te ontwikkelen en in welke mate de kandidaat beantwoordt aan het gezochte profiel, nu en in de toekomst.

Advies op maat

Alle hr-business partners van CM Midden Vlaanderen hebben de TMA test, een uitgebreide methode om medewerkers en sollicitanten te selecteren, ontwikkelen en beoordelen, ook ingevuld en kennen de tool dus. Samen met Acerta volgen de HR-business partners op in welke competenties een werknemer meer ondersteuning nodigt heeft en formuleren ze concrete adviezen die hen verder helpen om de 1e periode na aanwerving te laten slagen. Werknemers zijn namelijk het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt.

Ellen Capiau, hr-business partner van CM Midden Vlaanderen is zeer enthousiast over de Talent Motivatie Analyse: “Tijdens de selectiegesprekken op basis van de TMA methode overloopt Nele samen met de kandidaat welke resultaten uit de test herkenbaar zijn en welke niet. De gesprekken gebeuren dus meer kandidaatsgericht en sluiten daarom aan bij wat wij willen uitdragen, namelijk een werkplek die een menselijke sfeer combineert met een resultaatgerichte dynamiek. Bovendien laat de TMA analyse ons toe om de kandidaten meteen feedback te geven, zij krijgen hun eigen TMA rapport dan ook altijd mee naar huis. Indien we overgaan tot aanwerving kunnen we de starters ook beter opvolgen. Kortom, wij kregen mooie handvatten en concrete adviezen om nieuwe aanwervingen te laten slagen en groeien in het bedrijf.”

Meer weten?

Contacteer ons.