Consult

Opleiding Personeel in de KMO: geknipt voor de HR-verantwoordelijke van Orakel

Opleiding Personeel in de KMO: geknipt voor de HR-verantwoordelijke van Orakel
Opleiding Personeel in de KMO: geknipt voor de HR-verantwoordelijke van Orakel
Alle topics worden op een erg pragmatische en bruikbare manier aangereikt door de lesgever. Bovendien is de cursus doorspekt met voorbeelden en concrete cases, waardoor de theorie meteen in de praktijk wordt omgezet.
An Dries,personeelsverantwoordelijke

Orakel is een kmo actief in de evenementensector. Het bedrijf is pionier op de Europese polsbandjesmarkt en is de laatste jaren stevig gegroeid. Het hoofdkantoor bevindt zich in Retie. Daar werken 30 medewerkers.

"Onze kmo, actief in de evenementensector, is de laatste jaren stevig gegroeid," vertelt An Dries, HR-verantwoordelijke bij Orakel. "Acht jaar geleden hebben we een zusterbedrijf opgestart. Er staan nu 30 medewerkers op onze payroll, aangevuld met een aantal interimkrachten. Bovendien hebben we vier paritaire comités. Dat maakt het niet eenvoudig om snel en correct op vragen van onze werknemers te antwoorden."

Orakel en Acerta Consult kennen elkaar goed. Flexsourcing behandelt alle aanvragen en administratie rond bijvoorbeeld de tijdskredieten van het bedrijf. "Maar als eerstelijnsaanspreekpunt voor ons personeel had ik behoefte aan meer kennis over het sociaal recht," verduidelijkt An. De opleiding ‘Personeel in de kmo’ biedt een overzicht van alle sociaal-juridische thema’s. Van aanwerving tot ontslag, lonen, arbeidsduur, ziekte en ongevallen, het komt allemaal aan bod.

"Alle topics worden op een erg pragmatische en bruikbare manier aangereikt door de lesgever. Bovendien is de cursus doorspekt met voorbeelden en concrete cases, waardoor de theorie meteen in de praktijk wordt omgezet. Ons groepje bestond uit een 10-tal cursisten. Het ideale aantal om heel interactief te werken. Zo stak ik niet alleen nieuwe zaken op van onze lesgever, maar ook van de medecursisten. We hebben erg veel aan elkaar gehad. Ik kan deze opleiding aanraden aan elke personeelsverantwoordelijke in een kmo. Het niveau van deze training ligt erg hoog, net zoals bij alle andere diensten van Acerta Consult waar we gebruik van maken."