Consult

VLS Group vond voor zijn hr-administratie bij ACERTA zorgeloosheid en continuïteit

VLS Group vond voor zijn hr-administratie bij ACERTA zorgeloosheid en continuïteit
VLS Group vond voor zijn hr-administratie bij ACERTA zorgeloosheid en continuïteit
Zorgeloosheid is de toegevoegde waarde die ACERTA ons brengt; we zijn onder de indruk van de accuraatheid en flexibiliteit van de betrokken ACERTA medewerkers.
Lieve Van Mechelen,Chief HR officer

VLS Group is de Europese aanbieder van innovatieve, geïntegreerde logistiek en de daarbij horende diensten aan de chemische industrie en aanverwante sectoren. VLS Group biedt zijn klanten opslagruimte, tankcapaciteit, pijplijnen en transportoplossingen, inclusief alle services.

Alle hr-administratie van in dienst tot uit dienst

VLS Group telt in België zo’n 240 werknemers. Sinds maart 2017 neemt ACERTA er de volledige hr-administratie op zich. Daarvóór handelde ACERTA voor VLS Group ook al het proces van payroll af. Dat liep goed, maar het hield wel in dat VLS Group zelf nog te veel hr-administratie op zijn bord had liggen, terwijl andere, meer inhoudelijke en strategische hr-kwesties om aandacht vroegen. Daarom besloot VLS Group te kiezen voor een meer continue service en álle hr-administratie aan ACERTA uit te besteden, alles van in dienst tot uit dienst.

Over welke taken gaat het?

De taken die VLS Group aan ACERTA overlaat dekken de volledige administratie van álle aspecten van hr: de lonen uiteraard, maar ook de extralegale voordelen, tijdsregistratie, verzekeringen, enz.

ACERTA gebruikt daarvoor niet enkel zijn eigen hr-systemen, het koppelt die waar relevant ook aan het systeem van de klant, bv. voor tijdsregistratie is dat het geval.

ACERTA doet dat alles voornamelijk vanuit het eigen ACERTA-kantoor, met wanneer nodig een afspraak bij de klant.

Lieve Van Mechelen, Chief HR officer VLS Group: “Zorgeloosheid is de toegevoegde waarde die ACERTA ons brengt; we zijn onder de indruk van de accuraatheid en flexibiliteit van de betrokken ACERTA medewerkers.”

Hannelore Van Meldert, ACERTA: “Wij zetten vanuit een langetermijnvisie in op een continue verbetering van de hr-processen bij VLS Group.”

Over welke personeelsbestand gaat het?

De 240 werknemers van VLS Group in België zijn verdeeld over twee vestigingen. In Antwerpen gaat het over bedienden, in Gent over bedienden en arbeiders, daarnaast zijn er nog een aantal bedienden in ondersteunende functies. Alles samen heeft het bedrijf meer bedienden dan arbeiders in dienst.