Consult

Benefit Motivation Plan

Speel in op individuele behoeften van uw medewerkers

U verloont uw medewerkers marktconform. Toch lijken ze niet helemaal tevreden. Wat u hen toekent beantwoordt namelijk slechts gedeeltelijk aan hun behoeften.

Met de flexibele beloningssystematiek van het Benefit Motivation Plan kunt u uw medewerkers verlonen binnen een correct juridisch kader en met respect voor fiscale en parafiscale regels. Zonder extra loonkost!

Welke voordelen zijn extralegaal en waaruit kan uw werknemer kiezen

De meest gekende extralegale voordelen zijn de bedrijfswagen, maaltijdcheques, ecocheques of een groepsverzekering. Vaak wordt vergeten dat er heel wat meer mogelijkheden bestaan zoals:

extralegale vakantiedagen vergoeding voor klein kantoormateriaal geschenkcheques
extra feestdagen pc-privéplan warranten
anciënniteitsdagen kortingen op eigen diensten of producten thuiswerk
gsm, laptop, tablet, smartphone upgrade treinabonnement

internetabonnement

 

Het principe van het Benefit Motivation Plan is eenvoudig: bepaalde extralegale voordelen worden omgezet in een geldwaarde. Met zijn toegewezen budget kan elke werknemer kiezen uit de voordelen die hem het meeste aanspreken. Dit betekent geen extra loonkost voor u. Maar wel: win voor uw medewerker én win voor uw onderneming.

Implementatie van het Benefit Motivation Plan

Onze ervaren consultants werken volgens een stappenplan. Samen met u bekijken ze de mogelijkheden en ondersteunen u waar nodig.

Stap 1: Analyse en inventaris van het huidige loonpakket.

Stap 2: Vastleggen van de extralegale voordelen die opgenomen worden in het Benefit Motivation Plan. De invulling van het plan past binnen de visie, misie en strategie van uw bedrijf.

Stap 3: Het Benefit Motivation Plan wordt conform de regelgeving geïmplementeerd in uw bedrijf. Onze consultants ondersteunen u bij het aanpassen van de rechtsbronnen binnen uw onderneming. Daarnaast voorzien we makkelijke templates als bijlagen bij uw arbeidsovereenkomsten.

Stap 4: U krijgt toegang tot onze gebruiksvriendelijke tool op maat die u en uw werknemers gebruiken bij het beheren van de keuzes. Bovendien ontvangt u een uitgebreide en overzichtelijke handleiding die antwoorden biedt op alle mogelijke vragen van uw werknemers.

Meer weten?

Contacteer ons.

Recente blog artikels