Consult

Functieclassificatie

Functiewaardering en -classificatie met wetenschappelijk onderbouwde instrumenten

De toegevoegde waarde die een medewerker in een specifieke functie aan uw onderneming levert, is bepalend voor het basisloon. Om de relatieve toegevoegde waarde van verschillende functies te bepalen, kunt u gebruik maken van onze wetenschappelijk onderbouwde instrumenten voor functiewaardering en -classificatie.

Functieweging met een door de vakbonden aanvaard protocol

Functiewaardering en -classificatie zijn erg arbeidsintensieve processen. Onze experts helpen u die processen in goede banen te leiden en ze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarvoor werkte Acerta Consult een door de vakbonden aanvaard protocol uit. Hierin zijn de procedures voor functieclassificatie, de oprichting van de begeleidingscommissie en het verloop van de beroeps- en onderhoudsprocedure vastgelegd. Dat de methodologie door de vakorganisaties is gevalideerd en goedgekeurd, bevordert de aanvaarding van het systeem in uw organisatie.

Dynamische opvolging mogelijk

Uw bedrijf evolueert constant en ook de arbeidsmarkt verandert voortdurend. Het is dus belangrijk om voor een dynamische functieclassificatie te kiezen. De toevoeging van nieuwe functies, inhoudelijke wijzigingen in bestaande functies, of nieuwe waarderingen, ze hebben allemaal hun impact op de classificatie. Acerta Consult stelt samen met u een plan op voor de nodige onderhoudsprocedures, en dat in overeenstemming met de principes van het samenwerkingsprotocol.

 

Meer weten?

Contacteer ons.