Consult

Onboarding

Onboarding op maat via Acerta betreft het volledige integratieproces van nieuwe medewerkers binnen uw organisatie al van voordat ze effectief opgestart zijn.

We zijn allen bekend met het begrip ‘aanloopperiode/inwerkperiode’ als de periode die een kersverse medewerker nodig heeft om zo snel mogelijk inzetbaar te zijn. Deze inwerkperiode is slechts een klein onderdeel van het volledige onboardingproces. Onboarding gaat namelijk een heel stuk breder en betreft het volledige integratieproces van nieuwe medewerkers binnen een organisatie, al van voordat ze effectief opgestart zijn.

De onboardingperiode is m.a.w. de periode vanaf de contractondertekening t.e.m. 2 à 3 maanden na de indiensttreding van een nieuwe medewerker. Naast het wegwijs maken van deze nieuwe medewerkers is het belangrijk om ze alles aan te reiken dat nodig is om zich te kunnen ontwikkelen tot competente, betrokken en gepassioneerde collega’s.

We zijn het er over eens dat we moeten investeren in dat moeilijk vindbare talent, al van bij de onboarding. Maar waarom eigenlijk?

Eigen onderzoek toonde recent aan dat 1/3e van de medewerkers ontevreden is over hun onboardingtraject. Dit blijft niet zonder gevolgen. 25% van de pas aangeworven medewerkers de organisatie namelijk opnieuw binnen het jaar.

Onboarding is dus een cruciaal aspect om integratie van medewerkers te verhogen. Als Acerta Career Center willen we organisaties helpen om hierop in te zetten.

Om daarop een antwoord te kunnen bieden, is Acerta een exclusief partnership met Talmundo aangegaan om een applicatie te bouwen die het hele onboardingproces kan ondersteunen voor organisaties die tot 50 medewerkers per jaar aanwerven.

Onboarding app: wat mag u verwachten?

We bieden een web-based applicatie aan, bestaande uit verschillende modules. In deze app wordt de look & feel van uw bedrijf overgenomen en krijg je de kans om persoonlijke boodschappen te brengen zoals een welkomsfilmpje van je MD, het verloop van de eerste werkdag en enkele wist-je-datjes.

Bij de opstart van een nieuwe medewerker kan deze zich aanloggen op zijn persoonlijke pagina.

Via de applicatie kan hij/zij zichzelf voorstellen en op een eenvoudige manier in contact komen met toekomstige collega’s.
De mogelijk bestaat tevens om documenten te uploaden en om tijdig informatie te delen die de opstart vergemakkelijkt.

Als organisatie kan je via learning pages, video’s en leuke weetjes en belangrijke informatie over je organisatie delen en ontvang je zelf input vanuit korte vragenlijsten.

Voordelen van onboarding op maat

  • Betere retentie van medewerkers
  • Snellere tijd-tot-productiviteit
  • Verbeterde betrokkenheid van uw personeel
  • Een positieve impact op uw employer brand
  • Meer tijd om te focussen op mensen.

Nieuwsgierig naar onboarding bij Acerta?

Wij komen graag bij u langs om onze demo voor te stellen!

 

 

Meer weten?

Contacteer ons.