Consult

Re-integratie bij langdurige afwezigheid

Een integrale aanpak

Welzijn op het werk is vaak een combinatie van factoren. Daarom zetten wij ook in op een integrale aanpak die inspeelt op preventie, re-integratie en nazorg. Tijdens een uitgebreide intake luisteren we naar uw vraag en analyseren we samen met u de context om zo een gepersonaliseerde aanpak voor te stellen gebaseerd op onze drie bouwstenen.

1. Preventie: ontwikkel een ‘aanwezigheidsbeleid’

De laatste vijf jaren steeg kort ziekteverzuim elk jaar met 3%. Bij langere afwezigheden is de stijging zelfs nog groter: +17%.  Waarom die trend niet ombuigen? U hebt al een afwezigheidbeleid. Koppel het aan een aanwezigheidsbeleid waarbij u inspeelt op de ‘fit’ van uw werknemer in uw bedrijf. Door een motiverende bedrijfscultuur te creëren die inspeelt op de talenten van uw medewerkers, hebt u de strijd al half gewonnen want deze aanpak verhoogt meteen ook uw attractiviteit als werkgever!

2. Re-integratie: in zes stappen terug aan het werk met de Acerta re-integratiecoach

Recent onderzoek van Acerta en IDEWE naar ziekteverzuim toont aan dat de kans dat een afwezige werknemer opnieuw een actieve werknemer wordt daalt tot minder dan 50% na drie maanden afwezigheid. Conclusie: start de re-integratie van langdurig afwezige werknemers al tijdens de eerste maand van hun afwezigheid. U hebt er alles bij te winnen. De Acerta re-integratiecoach helpt uw werknemer in zes stappen terug aan het werk!

Tegelijkertijd ondersteunt Acerta u met de uitwerking van alle juridische elementen die bij een goed en constructief ziekteverzuim en re-integratiebeleid horen.

3. Nazorg: nood aan bijkomende preventiemaatregelen?

Door te monitoren en te meten kunt u uw aanpak tijdig bijsturen en dit leidt dan weer naar een nog betere preventie waardoor het ziekteverzuim daalt. Een win-win situatie voor alle partijen.

Meer weten?

Contacteer ons.