Consult

Vacature advies

Acerta Consult ondersteunt u bij de eerste twee stappen van het rekruteringsproces

U wenst een nieuwe werknemer te aan te werven maar u weet niet goed hoe een goede vacaturetekst te schrijven?

De jobbeschrijving is de eerste indruk die u nalaat bij de talenten die uw onderneming ontdekken. Een professionele uitstraling is daarom belangrijk. Verder moet die tekst duidelijk de inhoud van de job en het gewenste profiel omschrijven. Zo bent u zeker van een kwalitatieve instroom van kandidaten.

Een volgende stap is het bepalen van een efficiënte mix van rekruteringskanalen zodat de juiste kandidaten worden bereikt.

Wat mag u verwachten

Onze rekruteringsexperten starten met een grondige functie-analyse. Deze info vergaren ze via een intakegesprek met de zaakvoerder, de directe lijnverantwoordelijke of de HR-verantwoordelijke. Vertrekkende vanuit de bedrijfsactiviteiten en -structuur wordt de functie-inhoud en de competenties en het potentieel waarover de kandidaat moet beschikken, besproken. Onze consultants helpen u bij het bepalen van deze profielvereisten.

Onze consultants verwerken deze info tot een wervende vacaturetekst. Daarbij wordt ook gefocust op Search Engine Optimization (SEO), dat wil zeggen op de goede 'vindbaarheid' van de vacature in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Vervolgens adviseren we u welke de geschikte rekruteringskanalen zijn om de juiste doelgroepen te benaderen. Op het vlak van instroom beschikt Acerta Consult over heel wat knowhow dankzij onze consultants en onze intensieve samenwerking met partners in alle rekruteringskanalen. Tenslotte wordt een kosteninschatting opgemaakt zodat u zicht krijgt op het budget dat u gaat besteden.

Meer weten?

Contacteer ons.