Consult

Werken in het buitenland voor een Belgische werkgever

U start een afdeling op in het buitenland en wil daar werknemers tewerkstellen. Waar houdt u best rekening mee?

Werken in het buitenland, buitenlandse payroll?

Als Belgisch bedrijf stelt u voltijds een werknemer tewerk in het buitenland. Mag deze werknemer op de Belgische payroll blijven staan of valt hij onder een buitenlandse payroll?

Wanneer uw medewerker voltijds in het buitenland werkt (bijvoorbeeld in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg...), dan valt hij in principe onder de buitenlandse wetgeving. U zal zich als werkgever moeten aansluiten bij de buitenlandse belasting- en sociale zekerheidsinstanties en u zal een buitenlandse payroll moeten opstarten.

Bijvoorbeeld: u neemt een Nederlandse werknemer in dienst die 100% in Nederland zal werken. U zal als Belgische werkgever moeten aansluiten bij de Nederlandse belastingsdienst en een Nederlandse payroll moeten opzetten om zijn loon te laten berekenen.

Acerta Consult maakt werken in het buitenland eenvoudiger

Bent u van plan deze stap te zetten naar werken in het buitenland of heeft u reeds werknemers in dienst in het buitenland? Dan kan Acerta Consult u helpen op verschillende manieren:

  • we analyseren uw specifieke situatie en adviseren u over volgende stappen
  • wij nemen de opstart van uw buitenlandse payroll en het hele payrollproces uit uw handen
  • in samenwerking met onze buitenlandse payroll-partners zorgen we voor een vlekkeloos verloop van uw buitenlandse payroll

Meer weten?

Contacteer ons.