Consult

WK-gekte en het Rode Duivels-effect op het werk: Belgen niet méér afwezig

Brussel, 7 juni 2018 – Is er een Rode Duivels-effect op het werk? Zijn er meer vakantieaanvragen voor de dag van of de dag na een match? Hr-dienstengroep ACERTA bekeek haar gegevens over absenteïsme rond het EK van 2016 door een tricolore-bril en geeft tips voor werkgevers en werknemers naar aanleiding van het WK dat straks van start gaat. Wat vaststaat is dat werknemers niet meer afwezig zijn dan anders als de Rode Duivels spelen.

Geen EK 2016-effect op afwezigheden

Bij het EK in 2016 zijn werknemers alleszins niet massaal afwezig gebleven van het werk. De speeluren vielen telkens ’s avonds, buiten de gewone werkuren, maar hoe zat het met de werkdag na zo’n voetbalavond?

ACERTA keek naar de afwezigheden de dag na de match. Het legde het aantal toegekende vakantiedagen op die dagen naast overeenkomstige weekdagen van een jaar eerder (2015) en een jaar later (2017). Die vergelijking leert ons dat het voetbal niet meteen gezorgd heeft voor meer afwezigheden. Bij de allereerste wedstrijd van het EK 2016 lag het percentage vakantieaanvragen voor ’s anderendaags lichtjes hoger dan andere jaren. Kwam dat door de verse spanning of was het die dinsdag net heel mooi weer? De stijging zou zich de volgende wedstrijden alleszins niet herhalen, zoals het voorbeeld van 27 juni 2016 laat zien (de dag na de gewonnen kwartfinale tegen Hongarije, een maandag en dus een geschikte dag om er een lang weekend van te maken). Om een volledig beeld te krijgen van afwezigheden, keek ACERTA ook naar  de ziekteperiodes van één dag. Ook voor deze soort afwezigheden was de stijging niet significant. Overigens: er is ook geen verschil tussen mannen en vrouwen.

Tabel 1: Afwezigheden 27 juni 2016, dag na de wedstrijd België - Hongarije van zondag 26 juni 2016 + overeenkomstige dag van het jaar ervoor en het  jaar erna

Voetbal kan een goeie aanleiding zijn voor een vakantiepolicy

Marijke Beelen, juriste van Acerta: “Dat werkgevers niet hoeven te vrezen voor een significante stijging van het absenteïsme op de dag na een wedstrijd van de Rode Duivels, betekent nog niet dat ze het fenomeen WK 2018 zomaar naast zich kunnen neerleggen. Ze kunnen zelfs best voldoende vroeg enkele goede afspraken maken.”

Want in tegenstelling tot het vorige EK en het WK in 2014, worden er nu wel wedstrijden gespeeld tijdens de werkuren.

Maandag 18 juni, 17 uur, België - Panama
De allereerste wedstrijd begint op maandag 18 juni al om 17 uur. Dat zou de facto weleens voor een vroege uittocht van het werk kunnen zorgen. Mocht het nodig zijn dat een dienst ook later bemand blijft - bijvoorbeeld omdat er nog een levering wordt verwacht - dan kan dat best op voorhand goed worden afgesproken.

Vrijdag 29 juni
De wedstrijd van donderdag 28 juni tegen Engeland, de topper in ‘onze’ groep, begint pas om 20. Maar dit is wel de laatste voorrondewedstrijd. Bovendien ligt vrijdag voor de hand als brugdag en tegen dan is het wellicht ook volop aan het zomeren. Die vrijdag is ook nog eens de laatste dag voor de schoolvakantie. Redenen genoeg dus om massaal vakantieaanvragen te verwachten. Werkgevers die nog geen duidelijke vakantiepolicy hebben, met duidelijke prioriteiten, hebben hier een dwingende aanleiding om er meteen werk van te maken.

Woensdag 11 juli, 16 uur
Laten we ervan uitgaan dat de Belgen succesvol zullen zijn en (minstens) de halve finales halen. Misschien slaat dan de voetbalgekte meer toe? Een van de halve finales staat gepland voor woensdag 11 juli om 16 u. Dat zou kunnen zorgen voor een kleine piek in de afwezigheden op woensdagnamiddag – niet in alle bedrijven is 11 juli een vrije Vlaamse feestdag. Ook voor deze dag kan de continuïteit beter tijdig goed worden afgesproken.

Ook het team van collega’s a winning team!

Wat doe je als werkgever wanneer je mensen verduiveld hevige supporters blijken te zijn? Wanneer ze compleet met tricolore-sjaal, geschminkt, flikkerende horens en toeters op het werk verschijnen? Marijke Beelen: “Wellicht is het geen slecht idee om de veiligheidsvoorschriften en de  kledijvoorschriften – als zoiets relevant is - nog eens op een prominente plaats uit te hangen. En de afspraken rond alcohol op het werk herhalen kan ook geen kwaad. Maar natuurlijk kan een werkgever de ambiance van zo’n WK ook positief uitspelen! Waarom geen teambuildingactiviteit koppelen aan het thema of aan een specifieke wedstrijd? Misschien is een personeelsfeest in de zomer zelfs fijner dan een traditioneel eindejaarsfeest? WK op het werk hoeft zeker niet alleen te gaan over wat NIET kan, het kan minstens even makkelijk een opportuniteit zijn! Als er maar tijdig over wordt nagedacht, als er maar tijdig goede afspraken worden gemaakt.”

Meer info over dit persbericht

Contacteer Sylva De Craecker