Consult
27 juni 2017
De werkgever als facilitator van talent
De werkgever als facilitator van talent

De werkgever als facilitator van talent

Wij meten jaarlijks de polsslag van de Belgische arbeidsmarkt met onze Talent Pulse. Uit deze bevraging bij meer dan 2 000 Belgische werknemers blijkt nu dat de job mobiliteit gedaald is.  Hiermee bedoelen we de bereidheid van werknemers om van job te veranderen. Maar waar haalt u als werkgever dan uw nieuwe talent?

 

Hoewel het aantal vacatures opmerkelijk stijgt en de werkloosheidscijfers dalen, zien we dat er in de voorbije vijf jaar nog nooit zo weinig job mobiliteit geweest is op onze arbeidsmarkt als vandaag. Talent is dan ook schaars en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper.

 

Extern rekruteren op potentieel

Wanneer u extern op zoek gaat naar talent, kijkt u beter ook naar het potentieel van de kandidaten en niet alleen naar hun kennis. Zo zegt slechts 1 op 10 van de werknemers zijn job inhoud al 100 % te beheersen bij aanvang. Uw nieuwe werknemers riskeren namelijk al snel uitgekeken te geraken op hun job wanneer ze niets meer kunnen bijleren. Aanwerven op potentieel en zorgen voor een goede begeleiding biedt op lange termijn dus vaak een betere uitkomst.  

 

Interne witte raaf

Ook bij uw eigen werknemers zit er zeker onbenut potentieel. Zo zegt 4 op 10 van de respondenten meer in hun mars te hebben dan ze kunnen laten zien. Bovendien willen werknemers er zicht op hebben waar het voor hen naartoe gaat. Wanneer ze hun groeipaden kennen, daalt hun interesse om te vertrekken aanzienlijk. Daarnaast merken we dat jongeren meer en meer binnen hun organisatie zullen switchen.

 

Geen vaste loopbaanpaden

Gezien de beperkte externe mobiliteit, stelt u maar beter uw verwachtingen bij en werft u beter aan op potentieel, eerder dan op maximale kennis van de job inhoud. Daarnaast is het zeker een slimme zet om tegelijkertijd te focussen op interne mobiliteit. U legt best geen vaste loopbaanpaden vast voor elke werknemer, maar zet beter in op individueel talent en potentieel.

Meer weten?

Contacteer ons.