Consult
28 april 2017

Vragen én antwoorden over wat u echt wilt weten over het re-integratieplan in één document

Elke werkgever én elke werknemer heeft ondertussen al van het re-integratietraject gehoord. Over dat het bedoeld is om langdurig zieken terug aan het werk te krijgen. Over de speculaties rond mogelijke boetes ... Maar wat moet u, werkgever, nu echt weten over het re-integratietraject om ermee aan de slag te gaan?

Acerta, IDEWE (externe dienst voor preventie en bescherming op het werk) en CM (voor de rol van de adviserend geneesheer) bundelden hun expertise. We stelden voor u een praktisch Q&A, een relevante vragen & antwoorden-lijst op.Wie moet wat doen? Is re-integratie verplicht? Voor wie wel of niet? Wie zet de eerste stap? Hoe begin ik tegenover een afwezige werknemer over terugkeren naar het werk? Of hoef ik dat niet zelf te doen? ...  Op deze en andere vragen hebben we duidelijke antwoorden geformuleerd en die logisch gegroepeerd. Doe er gerust uw voordeel mee.

 

U kunt de lijst van veelgestelde vragen met de praktische antwoorden die Acerta, IDEWE en CM voor werkgevers hebben verzameld in één handig document downloaden via de link rechtsboven.

Meer weten?

Contacteer ons.