Consult
5 december 2017
Waarom u van ‘zwarte’ raven ‘witte’ raven moet maken?
Waarom u van ‘zwarte’ raven ‘witte’ raven moet maken?

Waarom u van ‘zwarte’ raven ‘witte’ raven moet maken?

Pleidooi voor arbeidsmarkt-shoppen zonder verlanglijst

Straks is daar weer de eindejaarsdrukte. U kan het op twee manieren aanpakken: u maakt een gedetailleerd lijstje met daarop de titel van het ideale boek voor nonkel Tijs, de perfecte cd voor neefje Corneel, de juiste maat en kleur van handschoenen voor uw moeder enz. Of u laat het aanbod van de gezellige winkelstraten op u afkomen en gaat ervan uit dat u daar hele toffe geschenken tussen vindt.

Ook als werkgever op zoek naar mensen, hebt u beter de ingesteldheid van de open-minded shopper, dan dat u met een gedetailleerde verlanglijst aan uw personeelswerving begint en op zoek gaat naar die ene witte raaf. Misschien moet u de zwarte raven maar eens van dichterbij bekijken? Daar zijn alleszins verschillende goede redenen voor. 

Inflatie van ervaring door Industrie 4.0

Door de digitalisering en robotisering van heel veel taken overal op de arbeidsmarkt, krijgen mensen op diezelfde arbeidsmarkt voortdurend andere rollen. Niemand doet nog jaren na elkaar hetzelfde, omdat binnen geen tijd niets meer hetzelfde is. Het profiel voor een vacature kan niet meer dan een momentopname zijn, vasthouden aan een 100% match met diploma of ervaring heeft dan ook geen enkele zin. En toch mikt nog altijd meer dan 50% van de werkgevers op meer dan 50% exacte ervaring. Van die fixatie op ervaring afstappen, is alleszins al een eerste verstandige zet.

 

Bron: Talent Pulse Acerta

Alert voor latent talent

U bent inderdaad op zoek naar talent? Misschien zoekt u het te ver. Misschien hebt u het talent dat u zoekt wel in huis, maar komt het er nog niet uit? Wiens fout is dat? Het is aan de werkgever én aan de werknemer om daar wat aan te doen, om talent te blijven aanboren en uitdagen. En niet alleen omdat onze dynamische markt dat vereist. Ook omdat loopbanen langer worden, zijn we het aan onszelf verschuldigd om te willen blijven groeien. Alleen zo maken/houden we arbeid aantrekkelijk. Voor iets wat veertig jaar duurt, mag dat toch wel het doel zijn.

De maakbare medewerker

Wil u meer weten over waarom de talrijkere zwarte raven op de arbeidsmarkt zeker de moeite van het bekijken waard zijn? Etion en Acerta analyseerden de hele arbeidsmarktproblematiek met frisse blik. Onze bevindingen verwoordden we samen in een inspirerende nota. Lees hier het volledige document “De maakbare medewerker”.   

Meer weten?

Contacteer ons.