Consult

Functie-DNA maakt VAB klaar voor de toekomst

Functie-DNA maakt VAB klaar voor de toekomst
Functie-DNA maakt VAB klaar voor de toekomst
Welke functies horen wel en welke niet bij het kader? Dat is een delicate oefening maar dankzij de methodologie en flexibiliteit van Functie-DNA kregen we het juiste resultaat.
David Vanvuchelen,personeelsdirecteur

VAB is de grootste mobiliteitsclub van Vlaanderen en groeide de laatste jaren sterk. VAB bedient vandaag meer dan 380.000 leden en heeft ongeveer 1100 medewerkers.

"Personeelstevredenheid is zeer belangrijk in onze organisatie. Om ook die tevredenheid in de toekomst te verzekeren, versterkten we onze structuur," vertelt David Vanvuchelen, personeelsdirecteur bij VAB. Daarom investeert VAB in de kaderleden, de aanspreekpunten van de medewerkers. "We willen de juiste functie op de juiste plaats. Die competenties moeten we in kaart brengen", meent Vanvuchelen.

Voor dit project koos VAB Acerta als partner. "Hun Functie-DNA-traject sprak ons direct aan: sterk onderbouwd, modulair en met veel aandacht voor communicatie. Functie-DNA bracht onze organisatie in kaart en lijnde de kaderfuncties af. Welke functies horen wel en welke niet bij het kader? Dat is een delicate oefening maar dankzij de methodologie en flexibiliteit van Functie-DNA kregen we het juiste resultaat", stelt de personeelsdirecteur.

U raadt het al: communicatie is de rode draad door het Functie-DNA-traject. De methode steunt op gestructureerde interviews met medewerkers en leidinggevenden. Transparantie en respect voor elke betrokkene zorgen voor een groot draagvlak.

"We hebben nu in de eerste plaats een stevige structuur en daarbij ook de tools om competentietrajecten op te zetten en de verloning verder te onderzoeken. Zo garanderen we dat onze medewerkers ook morgen tevreden blijven. Missie geslaagd", aldus een tevreden personeelsdirecteur.

Meer weten?

Contacteer ons.