Consult

Arbeidscontracten

Kunt u mondeling een arbeidsovereenkomst afsluiten? Zijn er verschillen tussen arbeidsovereenkomsten voor voltijdse en deeltijdse werknemers? Moet u een concurrentiebeding voorzien? Kunnen verschillende contracten van bepaalde duur? In welke taal moet de arbeidsovereenkomst opgemaakt worden? Wat te doen als uw werknemer een deel van zijn arbeidstijd thuiswerkt? ...

Als werkgever is het belangrijk te weten welk type arbeidsovereenkomst u moet opmaken en welke regels u in acht moet nemen. Onze legal consultants werken waterdichte arbeidsovereenkomsten voor u uit.

Een arbeidsovereenkomst: waarom?

Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst waarbij uw werknemer zich verbindt tegen een loon arbeid te verrichten onder uw gezag.

Voor contracten van onbepaalde duur is een schriftelijke overeenkomst in principe niet verplicht. Wij adviseren ten stelligste om de overeenkomst toch op papier te zetten. Zo kan er alvast geen misverstand ontstaan over de arbeidsvoorwaarden (verloning, uurroosters, extralegale voordelen, ...). Voor sommige arbeidscontracten is een schriftelijke overeenkomst trouwens wel verplicht. Dat geldt voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, studentenjobs, deeltijdse arbeid en uitzendarbeid.

Dit kan Acerta Consult voor u betekenen

Arbeidsovereenkomsten moeten voldoen aan wettelijke bepalingen, zowel qua vorm als inhoud. Onze legal consultants staan u graag bij in de opmaak van dit document. Zo is de goede start van uw nieuwe werknemers op juridisch vlak alvast gegarandeerd!

Meer weten?

Contacteer ons.

Recente blog artikels