Kunt u mondeling een arbeidsovereenkomst afsluiten? Zijn er verschillen tussen arbeidsovereenkomsten voor voltijdse en deeltijdse werknemers? Moet u een concurrentiebeding voorzien? Kunnen verschillende contracten van bepaalde duur? In welke taal moet de arbeidsovereenkomst opgemaakt worden? Wat te doen als uw werknemer een deel van zijn arbeidstijd thuiswerkt? ...
Als werkgever is het belangrijk te weten welk type arbeidsovereenkomst u moet opmaken en welke regels u in acht moet nemen. Onze legal consultants werken waterdichte arbeidsovereenkomsten voor u uit.
Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst waarbij uw werknemer zich verbindt tegen een loon arbeid te verrichten onder uw gezag.
Voor contracten van onbepaalde duur is een schriftelijke overeenkomst in principe niet verplicht. Wij adviseren ten stelligste om de overeenkomst toch op papier te zetten. Zo kan er alvast geen misverstand ontstaan over de arbeidsvoorwaarden (verloning, uurroosters, extralegale voordelen, ...). Voor sommige arbeidscontracten is een schriftelijke overeenkomst trouwens wel verplicht. Dat geldt voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, studentenjobs, deeltijdse arbeid en uitzendarbeid.
Arbeidsovereenkomsten moeten voldoen aan wettelijke bepalingen, zowel qua vorm als inhoud. Onze legal consultants staan u graag bij in de opmaak van dit document. Zo is de goede start van uw nieuwe werknemers op juridisch vlak alvast gegarandeerd!
Contacteer ons.
Zondag 14 oktober is het zo ver. Die dag trekken we met zijn allen naar het stemhokje om een nieuwe provincie- en gemeenteraad te kiezen. Ons land is een van de weinige landen waar de stemplicht geldt. Iedere meerderjarige burger zal die zondag dus verplicht zijn stem moeten uitbrengen. Zélfs als hij tijdens die uren eigenlijk in uw onderneming moet werken. Sommige medewerkers kunnen bovenop hun kiesbrief ook een oproep krijgen om te zetelen in een stembureau of telbureau. Hoe zit het dan met hun afwezigheid? En bent u hen dan loon verschuldigd? Wij zetten 3 scenario’s op een rijtje.
Lees meerVorige week veroorzaakte het verhaal in Het Belang van Limburg van een Limburgse garagehouder die een stand had op de jaarlijkse Italiaanse Dag in Tongeren heel wat commotie. Op de beurs spraken inspecteurs van de sociale inspectie de man aan op het feit dat zijn 10-jarig zoontje aan het helpen was met enkele klusjes. Toch is de garagehouder niet de enige die op hulp van zijn familie kan rekenen. Wat zijn de regels hierrond en hoe past u ze correct toe?
Lees meer