Payroll en administratie

10 april 2019
Leestijd: Later lezen?

Een correcte en efficiënte payroll en personeelsadministratie? Vertrouw rustig op de service van Acerta. Van een motiverend loon bepalen en vakantiegeld berekenen, tot de verloning van seizoensarbeid en de inschatting van de jaarloonkost. Zo raak je wijs uit complexe processen, en hou je de controle over je budgetten.

Vakantiegeld berekenen

Wat is het verschil tussen enkel en dubbel vakantiegeld? Wie heeft er recht op? Wat bij deeltijds werk, ontslag, ziekte of arbeidsongeschiktheid? Acerta verheldert de materie, en reikt tools aan voor een vlotte berekening van je vakantiegeld.

Piekperiode: seizoensarbeid

In piekperiodes wil je flexibel tijdelijke medewerkers inschakelen. Dat kunnen studenten zijn, maar ook seizoenarbeiders en Flexi-jobmedewerkers. Acerta staat je bij met de correcte inschrijving en verloning van studenten en seizoensarbeiders.

Loon bepalen: benchmark

Benieuwd naar marktconforme loonpakketten? Weten of de lonen van je medewerkers de test doorstaan met wat ze elders kunnen verdienen? Zo verloon je marktconform – snel, handig en objectief.

Jaarloonkost berekenen, bruto/netto-berekening

Om de totale jaarloonkost in te schatten, dien je rekening te houden met socialezekerheidsbijdragen, bedrijfsvoorheffing, vakantiegeld en een aantal andere verplichte extra’s. Acerta toont je het volledige loonkostenplaatje, inclusief tips om je loonkosten te verlagen.

Combineer je payroll en HR-administratie

Ontdek Connect HR Office, de HR-tool voor efficiënte personeelsadministratie, voor jou en elke medewerker. De tool is gekoppeld aan onze payroll-tool Acerta Connect. Zo stromen de gegevens van je medewerkers onmiddellijk door en heb jij minder manueel werk. Kies snel voor meer automatisatie en meer tijdswinst.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers