Vorige

Het prestarterstraject van Acerta: in één rechte lijn richting ondernemerschap, nu in samenwerking met de Vlaamse overheid

28 juni 2024 Starters
Christine Festjens

Wil je starten als zelfstandig ondernemer, maar ontbreek je de nodige kennis en inzichten om de eerste stappen te wagen? Goed nieuws, want Acerta werd gekozen als partner van VLAIO (Het Vlaams agentschap voor Innoveren en Ondernemen) voor de komende jaren. Via een intensief programma, organiseren we een prestarterstraject waarbij we gemotiveerde durvers klaarstomen richting opstart. Dit initiatief bouwt verder op de startersacademie waarvoor meer dan 3000 starters zich inschreven!

Leestijd: Later lezen?

In zes weken van idee tot financieel plan

Acerta ondersteunt starters en ondernemers in elke fase, dus ook vanaf het prille begin: het concept. Het traject van concept richting financieel plan is bezaaid met de nodige uitdagingen en vraagt om een duidelijke aanpak:

  • Hoe geef ik mijn activiteit vorm en hoe word ik succesvol?
  • Hoe zet ik mijn idee om naar een financieel haalbaar project?
  • Zal mijn project voldoende cashflow genereren?
  • Zal ik voldoende inkomen kunnen behalen als startende zelfstandige?

Wat mag je verwachten?

Het prestarterstraject is een intensief begeleidend traject waar jij als startende zelfstandige gedurende zes weken de nodige ondersteuning krijgt. Het resultaat? Een volledig uitgewerkt ondernemings- en financieel plan, dat je een helder inzicht geeft in wat je zal moeten doen om een vliegende start te krijgen in je nieuwe professionele carrière.

Je mag rekenen op individuele coachingsessies en verschillende workshops waarbij we alle belangrijke facetten rond ondernemerschap onder de loep nemen:

  • Voorbereiding: opstellen van je persoonlijk ontwikkelingsplan;
  • Actiegericht werken: via fysieke workshops en trainingen werken we aan je ondernemings- en commercieel plan;
  • Nazorg: persoonlijke opvolging.

Inschrijving en start van het traject

Ons starterstraject gaat officieel van start in september en de workshops vinden plaats over heel Vlaanderen. Inschrijven kan nu al via onderstaande link:

Voorwaarden voor deelname

  • Nog niet opgestart zijn als zelfstandige (prestarter)
  • Op geplande tijdstippen aanwezig zijn op de individuele- en groepssessies
  • Deelnemen aan tevredenheids- en bijsturingsenquêtes
  • Projectbestanden uitwerken en opladen op gevraagde momenten tijdens het traject

Voor wie is het starterstraject interessant?

Kort gezegd: voor elke starter (die zelfstandige wil worden), jong of oud. Uit onze recente onderzoekscijfers blijkt dat 57% van de startende ondernemers zich in dit avontuur stort zonder businessplan. Toch is dit cruciaal want het schept niet enkel duidelijkheid in je financiën, het helpt je ook om je groeipotentieel in kaart te brengen.

 

Wil je jezelf ook verzekeren van een succesvolle start?

Zorg dat jij de starter bent die goed voorbereid aan jouw business begint. Schrijf je vandaag nog in voor ons prestarterstraject en duik zonder verrassingen in je ondernemerschap.

Inschrijven

Deel dit artikel

Christine Festjens_acerta

Geschreven door Christine Festjens

Managing Director van Acerta Starters & Zelfstandigen

Gerelateerde artikels

Starters

Welke drie vragen hebben startende zelfstandigen?

24 april 2024
Els Schellens

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt, je wil de sprong wagen en starten als zelfstandige. En daar komt heel wat bij kijken! Wij bundelden de drie meestgestelde vragen uit onze Starters academie en helpen je zo op weg. Klaar om te starten?

Lees meer
Starters

Bijverdienen als zelfstandige na je pensioen

30 oktober 2023
Mieke Bruyninckx

Vele gepensioneerden verdienen een aardig centje bij als zelfstandige. Ontdek waar je op moet letten en welke voordelen er zijn aan een zelfstandig statuut, ook op latere leeftijd.

Lees meer
Starters

Starten als vrije beroeper? Dit zijn de meest populaire keuzes.

25 oktober 2023
Els Schellens

Nog nooit startten zoveel zelfstandigen in een vrij beroep als afgelopen jaar. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen maar ook zaken waar je zeker op moet letten als je voor een vrij beroep wil gaan. Benieuwd wat de meest gekozen vrije beroepen zijn? We lijsten ze voor je op.

Lees meer