Vorige

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024 Werkgevers
Sabine Goossens

We leven in een samenleving die steeds meer divers wordt en dat trekt zich duidelijk door in onze werkomgeving. Diversiteit is dan ook de (nieuwe) realiteit op de Belgische werkvloeren: vier op de tien ondernemingen zetten bewust meer in op diversiteit tijdens het aanwervingsproces. En dat is goed nieuws, want diverser aanwerven is de eerste stap richting een sterk diversiteitsbeleid.

Leestijd: Later lezen?

Inclusie is een tweede en belangrijk aspect binnen waar bedrijven maar beter mee aan de slag gaan. Uit onze recente bevraging blijkt namelijk dat één of op vijf werknemers al eens te maken kreeg met discriminatie op het werk. Hoog tijd om werk te maken van een diversiteitsbeleid.

Een diversiteitsbeleid, dat gericht is op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer, heeft als doel het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin alle werknemers zich welkom, gewaardeerd en in staat voelen om hun volle potentieel te benutten. Het diversiteitsbeleid omvat doorgaans concrete acties, programma's en initiatieven die zijn ontworpen om gelijke kansen te bieden aan alle werknemers, ongeacht hun achtergrond, geslacht, etniciteit, leeftijd, seksuele geaardheid, religie, beperking of andere kenmerken.

De weg naar meer diversiteit

Een diversiteitsbeleid kan verschillende elementen omvatten, waaronder:

  • Wervings- en selectiepraktijken: Het vaststellen van procedures om ervoor te zorgen dat de wervingsprocessen inclusief zijn en dat alle kandidaten eerlijke kansen krijgen, ongeacht hun achtergrond.
  • Training en ontwikkeling: Het aanbieden van trainingen en educatieve programma's gericht op het bevorderen van bewustzijn, begrip en respect voor diversiteit, inclusie en gelijkheid.
  • Inclusieve bedrijfscultuur: Het creëren van een werkomgeving waarin alle werknemers zich gewaardeerd, gerespecteerd en ondersteund voelen, ongeacht hun verschillen.
  • Carrièreontwikkeling en vooruitgang: Het waarborgen van gelijke kansen voor alle werknemers om hun vaardigheden te ontwikkelen, door te groeien binnen de organisatie, gebaseerd op hun prestaties en potentieel, zonder discriminatie.
  • Inclusieve taal: Het gebruiken van een taal die niemand uitsluit en stereotypen en vooroordelen vermijdt en dit via communicatiekanalen die toegankelijk zijn voor iedereen.

Diversiteit en inclusie begint vanuit de kern van het bedrijf

Een diversiteitsbeleid is niet alleen een kwestie van sociale rechtvaardigheid, maar ook van zakelijk belang.

Diversiteit in het personeelsbestand brengt een breed scala aan perspectieven, ervaringen en denkwijzen met zich mee. Door verschillende standpunten te omarmen, kan een bedrijf innovatiever zijn en nieuwe ideeën genereren die anders misschien niet waren ontstaan.

Diversiteit kan leiden tot een meer gebalanceerde en doordachte besluitvorming. Wanneer teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden, zijn ze vaak beter in staat om complexe problemen te analyseren en effectieve oplossingen te vinden.

Bedrijven die diversiteit omarmen, kunnen een positiever imago hebben en worden vaak gezien als progressief, inclusief en sociaal verantwoordelijk. Dit kan helpen bij het aantrekken van talent en het opbouwen van loyaliteit bij klanten en investeerders.

Acerta is partner van All Inclusive.

Werk maken van een eigen diversiteits-en inclusiebeleid?

Hoe stippel je een inclusieve visie uit? Er zijn verschillende manieren om je diversiteit en inclusie aan te pakken. Ontdek ze samen met de experten van Acerta Consult

Meer informatie

Deel dit artikel

Sabine Goossens_acerta

Geschreven door Sabine Goossens

Hr project manager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Hoe vaak denken werknemers nog aan een carrièreswitch?

21 mei 2024
Jochen Bessemans

Enkele jaren geleden speelden heel wat werknemers met het idee om hun job volledig om te gooien en in te ruilen voor een andere. Uit onze recente bevraging blijkt dit vandaag niet meer het geval. Wat zijn de redenen om wel of niet te switchen en hoe kan je hier als werkgever op inspelen?

Lees meer
Werkgevers

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsmarkt eruit volgens onze politici?

13 mei 2024
Kathelijne Verboomen

Tijdens het grote verkiezingsdebat van Acerta Consult kregen politieke kopstukken van CD&V, Groen, N-VA, Open VLD en Vooruit het woord om rond vier verschillende thema’s te debatteren: loonkost, arbeidskrapte, mobiliteit en welzijn.

Lees meer
Werkgevers

Flexi-jobbers aannemen: hoe begin je daaraan?

18 april 2024
Sophie Vantomme

Wil je graag beroep doen op een flexi-jobber, maar weet je niet hoe je hier precies aan begint? Er zijn een aantal voorwaarden waaraan zowel jij als de flexi-jobber moeten voldoen.

Lees meer