Wat is outplacement precies?

02 oktober 2020
Leestijd: Later lezen?

Via outplacementbegeleiding krijgt je ontslagen medewerker hulp bij het vinden van een nieuwe job. Hij krijgt psychologische opvang, meer zicht op zijn competenties en motivatie en professionele ondersteuning tijdens het sollicitatieproces. Via outplacement is je medewerker sneller weer succesvol aan de slag. Meer weten over outplacement of benieuwd wanneer het precies verplicht is? Je leest het op de onderstaande pagina’s.

Verzacht het afscheid

Afscheid nemen is moeilijk, zeker als het ontslag onvermijdelijk is en je je medewerker eigenlijk helemaal niet wil laten gaan. Je wil er dan alles aan doen om het afscheid te verzachten en de samenwerking op een respectvolle manier af te sluiten. Door je ontslagen medewerker hulp aan te bieden in zijn zoektocht naar een nieuwe job,  temper je zijn negatieve gevoelens. Meer nog: je vervangt ze door een positieve insteek: zo ontdekt hij misschien talenten &  competenties waarmee hij zelfzekerder de arbeidsmarkt betreedt. Je maakt het afscheid minder pijnlijk door de focus te leggen op ondersteuning en de hoop op een fijne nieuwe job.

Vergroot de loyaliteit van je personeel

Een ontslag heeft niet alleen impact op jou en je ontslagen medewerker. Vergeet niet dat het ook een golf van onrust kan veroorzaken bij je overgebleven personeel. Dat is met name het geval wanneer je om louter financiële redenen iemand ontslaat. Wat betekent dit voor de collega’s? Moeten zij ook vrezen voor hun job?

Via outplacement bied je je ontslagen medewerker een sterk vangnet, en dat is een prima signaal voor de rest van je personeel. Je toont dat je niemand lichtzinnig ontslaat en dat je alles in het werk stelt om ontslagen personeel toch een succesvolle carrière te geven. Je overgebleven medewerkers zullen je betrokkenheid waarderen, en dat heeft dan weer een positieve impact op hun loyaliteit en motivatie.

Goed voor je employer brand

Het is natuurlijk een voordeel dat je de loyaliteit binnen je onderneming vergroot dankzij outplacement, maar ook naar de buitenwereld toe versterk je je employer brand. Je doet er alles aan om je ontslagen medewerker te ondersteunen bij het zoeken naar een nieuwe job en geeft hem geen reden om je in een negatief daglicht te stellen – ondanks het feit dat je hem ontsloeg. Je ontslagen medewerker voelt je betrokkenheid, zeker als je vrijwillig outplacement aanbiedt. Hij bewaart daardoor een positiever beeld van jou en je onderneming. Op die manier kan hij zelfs een ambassadeur voor je onderneming worden. Als je bedrijf weer in beter vaarwater komt zal hij bovendien eerder geneigd zijn om terug te keren. Dit soort boomerang recruitment bespaart je veel tijd en geld. 

Kostenbesparend

Outplacement zorgt er vaak voor dat een ontslag soepeler verloopt. En dat kan financieel een groot voordeel zijn. Ga maar na: je ontslaat iemand en je ex-medewerker sleept je voor de arbeidsrechtbank. Met tijdverspilling, getouwtrek en juridische kosten tot gevolg. Als je een ontslagen medewerker via (vrijwillig) outplacement sneller aan een nieuwe job helpt en je betrokkenheid toont, zal hij minder geneigd zijn om de situatie te laten escaleren.

Meer weten over outplacement? Acerta staat je graag bij als erkend outplacementbureau.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp